Welkom Cursussen Boeken Overig werk Teksten Curriculum Links Contact  
 
 
teksten

Teksten

Statues
Figuranten
Oneindigheid
Leuk
Eetbare mannen
Land, Water Lucht
Ontzamelen I
Ontzamelen II
Roofprintpress
De lichte wereld van Els ter Horst

 

 

Leuk


Dit boekje gaat over beeldverwarring. Terwijl de wereld ons gepresenteerd wordt als een heerlijke snoepwinkel met lintjes, strikjes en alle comfort voor handen is in voordeelverpakking, woeden er oorlogen en worden de bossen gekapt. Meer en beter willen we en dat moet kunnen.
 

Leuk
 

Kijk, het gaat goed met de wereld, we hebben plezier en genieten. Kijk, het gaat niet goed met de wereld, we worden bewaakt en verzuipen. Er wordt gemoord, de dijken breken door en mensen zijn op de vlucht. Dat was wel vaker zo en gelaten wachten we af.
 

Leuk
 

Ik heb nergens last van als ik langs de grachten fiets, een muziekje luister en de zon tussen de condensstrepen van de vliegtuigen door op mijn gezicht schijnt. Het is beter de krant links te laten liggen want dan kan ik geen appel meer eten zonder dat het verband houdt met economische wetten, ecologie en mensenrechten aan de andere kant van de aardbol. De appel smaakt gecompliceerd.
Een atelier vol plaatjes: niet leuk maar beeldschoon, leuk maar lelijk, leuk en prachtig, niet leuk en te erg voor woorden. Stapels. Maak daar maar eens een boekje van: LEUK.
Eeuwige schoonheid tegenover de gruwelen van vandaag of het geluk van het moment tegenover voorbije ellende, droomscenario‘s of doemscenario‘s voor morgen.